8/12/12

Οι επιχειρήσεις στη Γάζα και ο αντισημιτισμός του ΔΟΛ



Αντισημιτικός ΔΟΛος
Νέο ρεκόρ αντισημιτισμού από τον ΔΟΛ στη δημοσιογραφική κάλυψη των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στη Γάζα. Στο «ΒΗΜΑ» της 18/11 διαβάζουμε: «Οι ρουκέτες πέφτουν βροχή ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τη Χαμάς σκοτώνοντας αμάχους μετά [η έμφαση δική μου] τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς Τζαμπαρί την Τετάρτη [14-11] στη Γάζα».

Όλοι τους ίδιοι είναι!
Αυτά που «ξέχασε» να μας πει η δημοσιογράφος ήταν ότι οι ρουκέτες των Παλαιστίνιων τής επισήμως αναγνωρισμένης (από Ε.Ε. και Αμερική, δηλαδή από σύσσωμο τον Δυτικό κόσμο) ως τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στοχεύουν αμάχους Ισραηλινούς, ενώ τα πυρά του Ισραήλ στοχεύουν μόνο τρομοκράτες, και όχι αμάχους Παλαιστίνιους. Είναι άλλωστε ενδεικτικό των προθέσεων του Ισραήλ να μη βλάψει αμάχους, το ότι πριν από την έναρξη των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων έριξε φυλλάδια στο έδαφος της Γάζας, προειδοποιώντας τους κατοίκους να μην πλησιάζουν τις περιοχές που η Χαμάς χρησιμοποιεί ως αρχηγεία, αποθήκες ή ως πλατφόρμες εκτόξευσης ρουκετών.

Πάλι το Ισραήλ θα φταίει!
Ξέχασε επίσης η δημοσιογράφος να μας πει ότι οι ρουκέτες έπεφταν βροχή ακόμη και πριν από την εξουδετέρωση του αρχηγού των τρομοκρατικών επιχειρήσεων της Χαμάς: μέχρι τις 13/11, μία ημέρα πριν αρχίσει η ισραηλινή επιχείρηση Pillar of Defense (Στύλος της Ειρήνης), είχαν πέσει στο έδαφος του Ισραήλ πάνω από 120 ρουκέτες σε διάστημα μιας εβδομάδας, τρομοκρατώντας το 1 εκατομμύριο αμάχους του Νοτίου Ισραήλ. Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι την τελευταία δεκαετία οι τρομοκράτες Παλαιστίνιοι έχουν εκτοξεύσει περίπου 13.000 ρουκέτες εναντίον αμάχων Ισραηλινών (και οι Ισραηλινοί έχουν περίπου 15-30’’ από τη στιγμή που θα ηχήσει συναγερμός για να τρέξουν στο πλησιέστερο καταφύγιο). Άρα, λοιπόν, η αναφορά του «ΒΗΜΑΤΟΣ» στο ότι οι ρουκέτες πέφτουν βροχή μετά τη δολοφονία του αρχιτρομοκράτη Τζαμπαρί είναι ψέμα, ένα ψέμα τού ΔΟΛ με στόχο τη δημιουργία της εντύπωσης ότι το Ισραήλ ευθύνεται για την κλιμάκωση της έντασης - τα συνηθίζουν κάτι τέτοια εις βάρος του Ισραήλ στον ΔΟΛ.

Εβραϊκό δωράκι και τρομοκρατική αχαριστία
Τώρα, πάλι, το ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο το Ισραήλ θα ήθελε να δημιουργήσει ένταση, φαίνεται πως είναι κάτι που δεν απασχολεί τον ΔΟΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2005 το Ισραήλ αποχώρησε μονομερώς από τη Γάζα (Gaza disengagement), δωρίζοντάς τη στους Παλαιστίνιους. Και μάλιστα το Ισραήλ ξερίζωσε και 8 χιλιάδες Εβραίους της Γάζας από τα σπίτια τους και τους εγκατέστησε στο κυρίως Iσραήλ, προκειμένου ακριβώς να αποφεύγονται οι εντάσεις με τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Το «ευχαριστώ» των Παλαιστίνιων για αυτή τη γενναιόδωρη προσφορά ήταν το να μετατρέψουν τη Γάζα σε άντρο τρομοκρατίας, από το οποίο καθημερινά εκτοξεύονταν αυτές οι 13.000 ρουκέτες εναντίον αμάχων Ισραηλινών στις οποίες αναφέρθηκα.

Η ρίζα του τρομοκρατικού κακού
Τελικά, δηλαδή, οι Παλαιστίνιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν την ένταση, αφού δεν μπορούν να καταπιούν το γεγονός ότι οι Εβραίοι, τους οποίους οι μουσουλμάνοι ανέκαθεν αντιμετώπιζαν ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες προτού αποκτήσει το Ισραήλ το κράτος του, τώρα πλέον ζουν δίπλα-δίπλα με τους Παλαιστίνιους ως ισότιμοι. Και πώς να το καταπιεί αυτό η μουσουλμανική θρησκευτική περηφάνια;

Τζαμπαρί: τζάμπα μάγκας που σκοτώνει παιδάκια
Και κάτι σχετικό με τον τρομοκράτη Τζαμπαρί, τον αρχηγό της τρομοκρατικής Χαμάς, που το Ισραήλ κατόρθωσε να εξοντώσει: το 1998 συμμετείχε σε τρομοκρατική επίθεση εναντίον ισραηλινού σχολικού λεωφορείου στη Γάζα, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο Εβραιάκια και πολλά άλλα τραυματίστηκαν.

Είναι αδύναμοι οι τρομοκράτες, λυπηθείτε τους!
Στην προσπάθειά του να δημιουργήσει συμπάθεια για τους Παλαιστίνιους τρομοκράτες, το «ΒΗΜΑ» παραθέτει και την παρακάτω «πληροφορία»: «Οι μεν Παλαιστίνιοι εκτοξεύουν αυτοσχέδιους πυραύλους -κατασκευασμένους από σωλήνες, καλώδια και άλλα οικοδομικά υλικά- οι οποίοι έχουν μικρή εμβέλεια και δεν φτάνουν παραπέρα από το γειτονικό Νότιο Ισραήλ, οι δε Ισραηλινοί απαντούν με πυραύλους υψηλής τεχνολογίας».

Μακράς εμβέλειας πύραυλοι και μικρής εμβέλειας δημοσιογραφία του «ΒΗΜΑΤΟΣ»
Θέλει δηλαδή το «ΒΗΜΑ» να μας κάνει να λυπηθούμε τους κακόμοιρους Παλαιστίνιους τρομοκράτες, που παλεύουν με πενιχρά μέσα απέναντι στο πάνοπλο Ισραήλ. Τώρα βέβαια, και τόσο μικρή να ήταν η εμβέλεια των πυραύλων της Χαμάς, το 1.000.000 του πληθυσμού του Νότιου Ισραήλ που βρίσκεται εντός της εμβέλειάς των είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι το πραγματικό δράμα το βιώνουν οι Ισραηλινοί και όχι οι Παλαιστίνιοι. Τυχαίνει όμως το «ΒΗΜΑ» να σφάλλει και στην ποιότητα των πληροφοριών του: η Χαμάς εκτόξευσε και πυραύλους Fajr ιρανικής προέλευσης, που έχουν βεληνεκές 78 χιλιόμετρα περίπου, και χτύπησε και το Τελ Αβίβ, κάτι που σημαίνει ότι πλέον στην ακτίνα δράσης του οπλισμού της Χαμάς περιλαμβάνονται 3.500.000 άμαχοι Ισραηλινοί.

Υψηλή τεχνολογία (του Ισραήλ) και χαμηλό επίπεδο ηθικής (του ΔΟΛ)
Η υψηλή τεχνολογία των πυραύλων του Ισραήλ, την οποία η δημοσιογράφος χρησιμοποιεί για να ψέξει ηθικά το Ισραήλ, στην πραγματικότητα σώζει παλαιστινιακές ζωές αμάχων, αφού επιτρέπει χειρουργικά χτυπήματα, με το μίνιμουμ σε απώλειες ζωών παρακείμενων στον στόχο των πυραύλων.  Αν ήθελε, το Ισραήλ θα μπορούσε να βομβαρδίσει ολόκληρη τη Γάζα και να την ισοπεδώσει μέσα σε 5-6 ώρες, και να ησυχάσει μια και καλή με την τρομοκρατία. Προσπαθεί όμως να προστατέψει, στο μέτρο του δυνατού, τους αμάχους Παλαιστίνιους. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, στον ΔΟΛ θέλουν να εμφανίζουν το Ισραήλ ως έναν πάνοπλο κακιασμένο γίγαντα, ακόμη και αν τους διαψεύδουν τα γεγονότα.

Επ’ αυτοφώρω
Όχι βέβαια ότι εξαρτάται από το Ισραήλ πόσοι άμαχοι Παλαιστίνιοι θα σκοτωθούν: η Χαμάς έχει αποδειχθεί ότι χρησιμοποιεί αμάχους Παλαιστίνιους ως ανθρώπινες ασπίδες. Μέχρι και η προκατειλημμένη σε βάρος του Ισραήλ έρευνα του ΟΗΕ (Goldstone Report) για τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις του Ισραήλ το 2008 (επιχείρηση Cast Lead) κατηγόρησε τη Χαμάς γι’ αυτόν (μεταξύ άλλων) τον λόγο. Επίσης, βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός δείχνει κουκουλοφόρους τρομοκράτες τής Χαμάς εκείνη την περίοδο να τραβούν με το ζόρι ένα Παλαιστινιάκι προκειμένου να το τοποθετήσουν σ’ ένα γκρουπ αμάχων που στέκονται δίπλα σε επιχειρησιακό κτίριο των τρομοκρατών.

Ηθικά διλήμματα και ανήθικοι δολοπλόκοι
Η τακτική αυτή αποσκοπεί στο να θέσει τον ισραηλινό στρατό μπροστά σ’ ένα ηθικό δίλημμα: να καταστρέψουν το κτίριο απ’ όπου εκτοξεύει η Χαμάς τις ρουκέτες (ή το κτίριο που κρύβει τον οπλισμό της) ρισκάροντας τη ζωή αμάχων Παλαιστίνιων, ή να μην το καταστρέψει θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων Ισραηλινών αφού οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Χαμάς θα παραμείνουν αλώβητες; Η Χαμάς μόνο κέρδος έχει από αυτή την αλητεία: είτε θα γλιτώσουν τα όπλα  και οι τρομοκράτες της από το ισραηλινό χτύπημα, είτε θα υπάρξουν απώλειες αμάχων Παλαιστίνιων, οπότε η Χαμάς θα μπορεί να βγει στα κανάλια και να χύσει κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς Παλαιστίνιους πολίτες, τους οποίους η ίδια η Χαμάς συνειδητά έβαλε στη γραμμή του πυρός – κάτι που, σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία, συνιστά έγκλημα πολέμου.

Μπράβο, Παλαιστίνιοι, κι εις ανώτερα
Και ας μη φανταστεί κανείς ότι η Χαμάς κρατά κρυφή αυτή την πρακτική. Αντιθέτως, επαίρεται δημοσίως για τη χρήση πολιτών ως ασπίδων: το 2008 το στέλεχος της Χαμάς και μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου Fathi Hammad δήλωσε: «Για τους πολίτες της Παλαιστίνης ο θάνατος έχει γίνει μία ενασχόληση στην οποία διαπρέπουν οι γυναίκες, αλλά και όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη γη. Οι ηλικιωμένοι διαπρέπουν, οι τζιχαντιστές [δηλ. οι τρομοκράτες] διαπρέπουν, και τα παιδιά διαπρέπουν. Συνεπώς δημιουργούν μια ανθρώπινη ασπίδα [η έμφαση δική μου] από γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους εναντίον της σιωνιστικής βομβαρδιστικής μηχανής».

ΜΜΕ: Μέσα Μαζικής Επίθεσης (αντι-εβραϊκής)
Πρόθυμος συνεργός της Χαμάς σε αυτή την ηθική αλητεία είναι τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τα κανάλια, τα οποία έχουν μία διάθεση να πάρουν το μέρος των Παλαιστίνιων, επειδή πάντα μια ιστορία πουλάει καλύτερα αν θέτει αντιμέτωπους τον Δαβίδ και τον Γολιάθ, δηλαδή έναν ισχυρό απέναντι σ’ έναν ανίσχυρο. Και βοηθά πολύ τους δημοσιογράφους το να υπάρχουν θύματα που να επιβεβαιώνουν αυτή την ανισορροπία δυνάμεων - χώρια που το αίμα πουλάει κι από μόνο του. Αν προσθέσουμε και τον αντισημιτισμό που διακατέχει ένα τεράστιο μέρος της παγκόσμιας κοινής γνώμης, τότε έχουμε  τον λόγο για τον οποίο οι δημοσιογράφοι δέχονται τοις μετρητοίς όποια πληροφορία  κι αν τους ξεφουρνίζει η Χαμάς. Έτσι, αντί να υπάρχει η οποιαδήποτε δημοσιογραφική αναφορά στο ατόπημα τής Χαμάς να θέτει αμάχους σε κίνδυνο (με την τακτική τής χρήσης των ανθρώπινων ασπίδων), τα ΜΜΕ παρουσιάζουν εικόνες νεκρών Παλαιστίνιων με υπονοούμενα (ή και ευθείες κατηγορίες) για ισραηλινή αναλγησία.

Αυτοσχέδιες ρουκέτες και αυτοσχέδιες ειδήσεις
Ακόμη, βέβαια, και αν το Ισραήλ δεν έχει σκοτώσει άθελά του αμάχους, και τα κανάλια αλλά και η Χαμάς πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, να σπιλώσουν δηλαδή το Ισραήλ. Οπότε εφευρίσκουν θύματα. Η Χαμάς, στις 14/12, την ημέρα δηλαδή του θανάτου του αρχιτρομοκράτη Τζαμπαρί, και αμέσως μετά από μία αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ εναντίων τρομοκρατών, μη μπορώντας να βρει αρκετούς τραυματίες για να δείξει στα κανάλια, επιστράτευσε έναν Παλαιστίνιο και τον έβαλε να παίξει τον ρόλο του τραυματία που μεταφέρεται με φορείο στο ασθενοφόρο. Το BBC, παρ’ ότι γνωρίζει αυτή τη συνήθη τακτική της Χαμάς, έπαιξε το αντίστοιχο βίντεο στις ειδήσεις του (όπως και το CNN). Μόνο που ξεχάστηκαν, και δεν έκοψαν εκείνο το τμήμα του βίντεο όπου ο δήθεν τραυματίας, 30’’ αφότου τον είδαμε να μεταφέρεται ουρλιάζοντας στο ασθενοφόρο, εμφανίζεται όρθιος και υγιέστατος ανάμεσα σε άλλους Παλαιστίνιους κοντά στο ασθενοφόρο!!!

Pallywood, όπως λέμε Hollywood: η συστηματική ψευδοειδησεογραφία made in Palestine
Αυτή η κοροϊδία της Χαμάς απέναντι στο κοινό των ΜΜΕ είναι πασίγνωστη και πολλαπλώς τεκμηριωμένη και γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί και ο όρος «Pallywood», μια σύμπτυξη του «Hollywood» και του «Palestinians», για να αναφερθεί στην παραγωγή ψευδών ειδήσεων και εικόνων. Όσες φωτογραφίες βλέπετε σε εφημερίδες με θύματα Παλαιστίνιων, κατά πάσα πιθανότητα είναι στημένες: είτε τα φερόμενα θύματα δεν είναι νεκρά ή τραυματισμένα, είτε πρόκειται για ανακυκλωμένες φωτογραφίες με πραγματικά θύματα, αλλά από παλαιότερα περιστατικά, άσχετα με το συγκεκριμένο συμβάν που καλύπτουν τα ΜΜΕ.

Ένα ακόμη λιθαράκι για την εξόντωση του Ισραήλ
Και επειδή το Pallywood δεν αρκεί για να καταδικαστεί το Ισραήλ στην κοινή γνώμη, είπε κι ο ΔΟΛ να βάλει κι αυτός ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του μίσους κατά του Ισραήλ, με το να παρουσιάσει επιλεκτικά μια είδηση που θα δημιουργούσε συμπάθεια για τους Παλαιστίνιους και έχθρα προς το Ισραήλ. Στις 16/10 διαβάσαμε στα «ΝΕΑ»: «Περισσότερους από 320 στόχους  βομβάρδισε χτες το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ένα εικοσιτετράωρο αφού ξεκίνησε τη νέα του επιχείρηση με ‘χειρουργική’ [προσέξτε τα εισαγωγικά, ψεύδεται δηλαδή το Ισραήλ όταν μιλά για χειρουργικά χτυπήματα που δεν βλάπτουν αμάχους] επίθεση εναντίον του διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς [καμία αναφορά στο τρομοκρατικό status της Χαμάς]. Οι Παλαιστίνιοι νεκροί έφτασαν τους 16, ανάμεσά τους 7 μαχητές [όχι τρομοκράτες, προς Θεού, μαχητές είναι], 5 παιδιά, μία έγκυος σε δίδυμα και μια δασκάλα σε σχολείο του ΟΗΕ».

Αν είναι Εβραία, θα είναι ολίγον έγκυος
Η κατά λάθος χτυπημένη Παλαιστίνια εγκυμονούσα σίγουρα θα έπληξε αρκετά την εικόνα του Ισραήλ, για καλό και για κακό όμως εκεί στον ΔΟΛ αποφάσισαν να μην αναφερθούν καθόλου στο ότι ήταν έγκυος και μία Εβραία που δολοφονήθηκε από ρουκέτα της Χαμάς την ίδια ημέρα, 15/11 - κι αυτό, παρά το γεγονός ότι αναφέρθηκαν στα 3 ισραηλινά θύματα, που σημαίνει ότι το γνώριζαν.

Οι Ισραηλινοί ΔΕΝ είναι άνθρωποι
Τα «ΝΕΑ», στο ίδιο ρεπορτάζ, αναφέρθηκαν στους Ισραηλινούς αμάχους, που η Χαμάς σκότωσε με πρόθεση, χωρίς καμία αναφορά στο φύλο ή στο επάγγελμά τους, όπως έκαναν για τους Παλαιστίνιους. Πρόκειται για συνηθισμένη τακτική όλων των αντισημιτικών ΜΜΕ, να παρουσιάζουν δηλαδή τα ισραηλινά θύματα όσο το δυνατόν πιο απρόσωπα, μη τυχόν και ξυπνήσει η συμπάθεια του κοινού προς τους Ισραηλινούς. Αντίθετα, οι Παλαιστίνιοι νεκροί χρωματίζονται με όσο το δυνατόν περισσότερες προσωπικές και ανθρώπινες λεπτομέρειες, ώστε να μπορέσει ο αναγνώστης να ταυτιστεί μαζί τους.

ΝΕΑνική επιπολαιότητα ή αντισημιτισμός;
Μπορούν άραγε να μας απαντήσουν από τον ΔΟΛ γιατί ήταν τόσο προκατειλημμένα εις βάρος του Ισραήλ τα ρεπορτάζ τους;

Διονύσης Μητρόπουλος (Dionissismitropoulos38@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

I have read so many articles or reviews on the topic of the blogger lovers but this piece of writing is truly a
pleasant paragraph, keep it up.

Feel free to surf to my web blog :: buy a car with bad credit
Also visit my page buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car