28/5/11

Σχετικά με την ισλαμοφοβία στην Ευρώπη

Κυρία Ξένια Κουναλάκη,
Από αυτά που διάβασα σήμερα στο άρθρο σας «Ισλαμοφοβία στην Ευρώπη», στην εφημερίδα «Καθημερινή», υποθέτω πως εσείς συντάσσεστε με εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους «προοδευτικούς», «ανοιχτού πνεύματος», «ανεξίθρησκους», «αντισιωνιστές», «φιλανθρώπους» για τους κατοίκους της Γάζας, «φιλοακτιβιστές» και πάει λέγοντας.
Το πρόβλημα μαζί σας Κα Κουναλάκη, όπως και με τους περισσότερους δημοσιογράφους αυτής της νοοτροπίας, είναι ότι δεν καταλαβαίνετε τη μουσουλμανική νοοτροπία. Υποθέτω πως είστε Χριστιανή Ορθόδοξη στο θρήσκευμα, έστω και αν δεν θεωρείτε τον εαυτό σας «συνειδητή Χριστιανή», που να πιστεύει δηλαδή συνειδητά τα δόγματα της χριστιανικής θρησκείας, αλλά εκτελείτε επιλεκτικά και κατά το δοκούν ένα μέρος από αυτά που η χριστιανική θρησκεία επιτάσσει. Αν υπέθεσα σωστά Κα Κουναλάκη, τότε θα ήθελα να σας πω μερικά πράγματα, που ίσως δεν τα γνωρίζετε σχετικά με τη μουσουλμανική νοοτροπία, που καλό είναι να τα έχετε υπόψη σας όταν γράφετε άρθρα, όπως το σημερινό. Γιατί και εσείς πλανάστε καλή τη πίστει, θέλω να πιστεύω, αλλά και αθέλητα πλανάτε όσους σας διαβάζουν. Και αυτό μακροπρόθεσμα θα επιφέρει πολλά κακά, λόγω άγνοιας, στην ελληνική κοινωνία.
Όσοι έχουν γαλουχηθεί με τη χριστιανική διδασκαλία, ακόμη και αν δεν είναι συνειδητοί Χριστιανοί, έχουν αποδεχτεί ως ορθές κάποιες ιδέες, κάποιες θέσεις της χριστιανικής θρησκείας, αλλά λανθασμένα νομίζουν, πως επειδή τους φαίνονται ορθές και λογικές, έτσι τις αποδέχονται και οι άνθρωποι που πρεσβεύουν μια άλλη θρησκεία. Ας έρθουμε, για παράδειγμα, στο θέμα του ψεύδους. Στη χριστιανική θρησκεία, σύμφωνα με το λόγο του Ιησού Χριστού, «ο πατέρας του ψεύδους είναι ο Διάβολος». Συνεπώς, ως αρχή, το ψέμα είναι πάντοτε λάθος να λέγεται από τους ανθρώπους, είναι κάτι κακό. Άσχετα αν οι περισσότεροι Χριστιανοί λένε ψέματα στην καθημερινή ζωή τους, θεωρείται πάντως «ως αρχή» ότι το ψέμα είναι κακό. Αυτό επιτάσσει η χριστιανική πίστη. Όσοι αναφέρονται σε θέματα που άπτονται στους Μουσουλμάνους, θεωρούν πως επειδή η μουσουλμανική θρησκεία αναφέρει πολλά πράγματα που είναι κοινά με την ιουδαιο-χριστιανική πίστη, και οι Μουσουλμάνοι, συνεπώς, θεωρούν και αυτοί πως το ψέμα είναι κακό. Λάθος, Κα Κουναλάκη! Γιατί σύμφωνα με τη διδασκαλία του Κορανίου, και αν δε με πιστεύετε, ρωτήστε Μουσουλμάνους για αυτό που σας λέω, αν είναι έτσι ή όχι, ο ίδιος ο θεός μερικές φορές «μπορεί να πει ψέματα», προκειμένου να κάνει τους άπιστους να προσκόψουν, να πέσουν και να καταστραφούν. Γιατί ο Αλλάχ είναι εκδικητικός θεός, και μόνο στους πιστούς του είναι ελεήμονας, όχι στους άπιστους. «Ο Αλλάχ μπορεί να πει ψέματα». Το ίδιο συνεπώς μπορούν να κάνουν και οι Μουσουλμάνοι, προκειμένου να προωθήσουν την υπόθεση του Αλλάχ, ώστε να επικρατήσει στον κόσμο η θρησκεία του Ισλάμ. Με άλλα λόγια όλοι οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν το ιησουιτικό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αλλά η χριστιανική θρησκεία αναφέρει πως ο Θεός είναι καλός, είναι αγάπη, είναι φως, δεν υπάρχει μέσα Του σκοτάδι, και πως είναι «απείραστος κακού». Ο Θεός δηλαδή δεν πειράζεται από το κακό. Συνεπώς ο Θεός δεν μπορεί ποτέ να πει ψέματα, επειδή αυτό είναι αμαρτία, και ο Θεός δεν αμαρτάνει.
Ο συνειδητός Χριστιανός, αν ερωτηθεί για την πίστη του, είναι υποχρεωμένος να ομολογήσει πως πιστεύει στο Θεό, το Χριστό, και οτιδήποτε έχει σχέση με τα δόγματα της θρησκείας του. Κυρίως απαγορεύεται να απαρνηθεί τον Χριστό ως Θεό του, αν θέλει να κερδίσει την αιώνια ζωή και να πάει στον Παράδεισο. Ακόμη και αν τον απειλούν με θάνατο, πρέπει να προτιμήσει να πεθάνει παρά να αρνηθεί τον Θεό του.
Αυτό δε συμβαίνει με τον Μουσουλμάνο. Το Ισλάμ επιτρέπει στον Μουσουλμάνο να αρνηθεί υποκριτικά την πίστη του, αν υπάρχει κίνδυνος να τον σκοτώσουν γι’ αυτό ή αν τον θέσουν κάτω από βασανιστήρια. Αυτό δεν επιτρέπεται στον Χριστιανό, γι’ αυτό και πάντοτε υπήρξαν μάρτυρες στον χριστιανικό κόσμο, που ήταν έτοιμοι να πεθάνουν για την πίστη τους. Στο Ισλάμ μάρτυρας ονομάζεται αυτός που πεθαίνει στον ιερό πόλεμο, τη Τζιχάντ και έτσι πηγαίνει απευθείας στον Παράδεισο, χωρίς να κριθεί για τις πράξεις του από τον Αλλάχ. Ο καλύτερος, λοιπόν, και αμεσότερος τρόπος, για να πάει ένας Μουσουλμάνος στον Παράδεισο, όπου θα έχει 70 παρθένες γυναίκες του, με τις οποίες θα κάνει έρωτα στην αιωνιότητα και πάντοτε θα παραμένουν παρθένες, είναι να πεθάνει ως «μάρτυρας» στη Τζιχάντ.
Με άλλα λόγια, ο Ιουδαίος και ο Χριστιανός μάρτυρας λέει: «Θα πεθάνω για την πίστη μου», και αφήνει να τον σκοτώσουν, χωρίς να αντισταθεί. Ο Μουσουλμάνος μάρτυρας λέει: «Θα πεθάνεις για την πίστη μου» και τινάζεται με βόμβες στον αέρα, προκειμένου να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορεί άπιστους, εχθρούς του Αλλάχ, έστω και αν πεθάνει κι εκείνος. Πέθανε στη Τζιχάντ. Έγινε μάρτυρας. Συνεπώς ο Αλλάχ τον δέχεται αμέσως στον Παράδεισό του, χωρίς να τον κρίνει για τις καλές ή κακές πράξεις του.
Αν αυτά τα πράγματα δεν τα γνωρίζετε Κα Κουναλάκη, εσείς και οι συνάδελφοί σας δημοσιογράφοι, τότε δεν θέτετε ποτέ σε αμφιβολία ούτε ελέγξετε επισταμένως τους μουσουλμανικούς ισχυρισμούς σε διάφορα θέματα. Οι Μουσουλμάνοι είναι πολύ έξυπνοι και ξέρουν να κάνουν «δημόσιες σχέσεις», ρίχνουν δισεκατομμύρια στην προπαγάνδα και ξέρουν τι περνά και τι όχι στα δυτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Συνεπώς, λένε αυτά που ξέρουν πως θα γίνουν αποδεκτά. Ξέρουν τι αποδέχονται και τι όχι οι Δυτικοί, και τους λένε αυτά που θέλουν ν’ ακούσουν. Από εδώ προέρχεται η σταθερή διγλωσσία των Μουσουλμάνων.
Γι’ αυτό κάποιος είπε: «Μην προσέχετε τι λένε οι μουσουλμάνοι στα δυτικά ΜΜΕ. Προσέχετε τι λένε όταν βρίσκονται και μιλούν μεταξύ τους. Τότε λένε την αλήθεια».
Δυστυχώς οι δυτικοί δημοσιογράφοι αξιολογούν τα λεγόμενα των Μουσουλμάνων με τη δική τους ιουδαιο-χριστιανική αντίληψη των πραγμάτων, αντί να αξιολογούν όσα λένε σύμφωνα με τη δική τους κοσμοθεωρία και πίστη, και έτσι πέφτουν εύκολα θύματα παραπληροφόρησης, πλάνης, και δαγκώνουν εύκολα και άκριτα το δόλωμα του ψεύδους που εκείνοι τους σερβίρουν.
Ο δυτικός πολιτισμός, εκτός από τον Χριστιανισμό βασίζεται στον Διαφωτισμό. Ο άθεος Βολταίρος έλεγε: «Διαφωνώ απόλυτα με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Αυτό κανένας Μουσουλμάνος δεν θα μπορούσε να προσυπογράψει. Ο θεός του Ισλάμ είναι θεός ολοκληρωτικού καθεστώτος. Είναι θεός δικτάτορας. Ο Μουσουλμάνος είναι δούλος του, δεν είναι γιος του, όπως στον Χριστιανισμό, γι’ αυτό και πέφτει και τον προσκυνά, όπως ο δούλος τον αφέντη του. Το Ισλάμ δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία αστικού τύπου που ζούμε εμείς στην Ευρώπη και την Αμερική. Όταν κάποιοι μιλούν για Ισλαμοφασισμό, ξέρουν καλά τι λένε. Δεν μιλούν από μίσος. Δεν έχουν απαραίτητα ισλαμοφοβία. Απλώς αναφέρουν μια πραγματικότητα. Το Ισλάμ, όπου επικρατεί, επιβάλλει τη θρησκεία του, τη δική του κοσμοθεωρία και προσβάλλει όλες τις άλλες θρησκείες ή πολιτικές πεποιθήσεις, επιβάλλοντας διωγμούς βαρείς ή ελαφρότερους ανάλογα με τη χώρα όπου έχει επιβληθεί αυτή η θρησκεία.
Επίσης στο Ισλάμ δεν μπορεί να υπάρξει χωριστή πολιτική από θρησκευτική εξουσία. Γιατί οι πραγματικοί Ισλαμιστές, όταν κατακτήσουν την εξουσία, επιβάλλουν και τη θρησκεία τους σε όλους. Τώρα, θα μου πείτε, ναι, αλλά λένε πως η Οθωμανική αυτοκρατορία, που ήταν ισλαμική, ήταν ανεκτική στους Χριστιανούς. Το παραδέχομαι, μέχρις ενός σημείου.
Σύμφωνα με τη θρησκεία του Ισλάμ, αν είσαι ειδωλολάτρης, έχεις δύο επιλογές: Ή δέχεσαι να γίνεις Μουσουλμάνος ή σου κόβουν το κεφάλι. Εδώ δεν υπάρχει καμιά ανοχή. Αν είσαι Ιουδαίος ή Χριστιανός, θεωρητικά σε αφήνουν να πιστεύεις στη θρησκεία σου, αλλά στη μουσουλμανική κοινωνία είσαι πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Οι Ιουδαίοι και οι Χριστιανοί πληρώνουν βαρύτερους φόρους και δεν μπορούν να έχουν υψηλή θέση στην κοινωνία. Πάντως έμμεσα κάνουν ό,τι μπορούν, για να σε αλλάξουν με τη βία και τις απειλές και να σε μετατρέψουν σε Μουσουλμάνο. Δεν έχετε ακούσει για Έλληνες νεομάρτυρες κατά την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας; Πού βλέπετε λοιπόν, τη μεγάλη ανεκτικότητα της μουσουλμανικής θρησκείας απέναντι στους Χριστιανούς;
Σύμφωνα πάλι με τη μουσουλμανική θρησκεία, η γυναίκα είναι κατώτερη από τον άνδρα. Γυναίκα δεν μπορεί να γίνει δικαστής. Στο μουσουλμανικό δικαστήριο η μαρτυρία δύο γυναικών αντιστοιχεί με τη μαρτυρία ενός ανδρός. Το Κοράνι επιτρέπει να δέρνουν οι άνδρες τις γυναίκες τους. Για να μη μιλήσουμε για την πολυγαμία, που σύμφωνα με το Κοράνι ένας άνδρας μπορεί να παντρευτεί μέχρι 4 γυναίκες. Βέβαια, ο «αγνός» τους προφήτης Μωάμεθ, παντρεύτηκε 14 γυναίκες. Παντρεύτηκε ένα κοριτσάκι όταν ήταν έξι ετών και έκανε έρωτα μαζί του, όταν έγινε εννέα ετών. Σήμερα θα τον αποκαλούσαν με αποτροπιασμό διεστραμμένο παιδεραστή, αλλά για τους Μουσουλμάνους ήταν ο αγιότερος των προφητών και παράδειγμα προς μίμηση. Γι’ αυτό πολλοί Μουσουλμάνοι πενηντάρηδες, εξηντάρηδες ή και παραπάνω, παντρεύονται στον μουσουλμανικό κόσμο κοριτσάκια 12 έως 14 ετών. Αναρωτιέμαι αν τα ξέρετε αυτά Κα Κουναλάκη; Γιατί τότε, πώς εσείς, ως γυναίκα, μπορείτε να υποστηρίζετε άτομα που πρόσκεινται στη μουσουλμανική θρησκεία; Εκτός και αν είστε μαζοχίστρια. Καλά, δεν καταλαβαίνετε πως Κοράνι και χειραφέτηση γυναικών είναι δύο αντίθετα πράγματα; Ψηφίζετε λογικά ενάντια στο συμφέρον σας ως γυναίκα;
Μη νομίζετε πως, επειδή γράφω αυτά τα πράγματα, μισώ τους Μουσουλμάνους. Κάθε άλλο. Αλλά τους θεωρώ θύματα πλάνης. Γι’ αυτό και δεν μπορώ να αποδέχομαι άκριτα τη θρησκεία τους ή να δεχτώ να τους αφήσω να έχουν ίδια δικαιώματα με τους Χριστιανούς. Είναι σαν να δέχομαι να έχουν ίδια δικαιώματα οι Ναζί και οι Φασίστες μέσα σ’ ένα δημοκρατικό καθεστώς μαζί με τα άλλα δημοκρατικά κόμματα. Αυτές τις δημοκρατικές ελευθερίες ακριβώς εκμεταλλεύτηκαν οι Ναζί και οι Φασίστες τον προηγούμενο αιώνα. Ήρθαν δημοκρατικά στην εξουσία, γιατί τους ψήφισε ο λαός. Μόλις όμως ήρθαν στην εξουσία, αμέσως κατέλυσαν τις δημοκρατικές ελευθερίες που τους ανέδειξαν και καταδίωξαν όσους σκέφτονταν διαφορετικά. Δημιούργησαν έτσι μια δικτατορία μόνιμη. Εγώ είμαι ανεκτικός και δέχομαι να πιστεύουν ό,τι θέλουν, αυτοί όμως αν εκμεταλλευτούν τις δημοκρατικές ελευθερίες του καθεστώτος μου και έρθουν στην εξουσία, δεν πρόκειται να με αφήσουν να πιστεύω αυτό που εγώ θέλω.
Οι ίδιοι οι Μουσουλμάνοι, όταν έρχονται σε ένα ξένο κράτος, στην αρχή εμφανίζονται ειρηνικοί, φιλικοί και πειθήνιοι. Μόλις όμως αυξηθούν πληθυσμιακά, γίνονται αλαζονικοί, απειλούν όσους διαφωνούν ανοιχτά μαζί τους, φτάνουν ακόμη να τους απειλούν και να τους σκοτώνουν μέσα στην ίδια τους την πατρίδα. Δύσκολα ενσωματώνονται στις δυτικές κοινωνίες, γιατί οι αρχές τους είναι διαφορετικές. Οι ίδιοι θέλουν να παραμένουν συνήθως σε γκέτο, γιατί δε θέλουν να ενσωματωθούν στις κοινωνίες που τους φιλοξενούν. Αισθάνονται εχθρότητα και περιφρόνηση για τις κοινωνίες αυτές. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, για να τα αγνοεί κανείς. Εσείς ως δημοσιογράφος, θα έπρεπε να τα γνωρίζετε.
Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει ούτε μία χριστιανική εκκλησία, ούτε ακόμη και μέσα στις πρεσβείες ξένων κρατών, γιατί απαγορεύεται, επειδή τη θεωρούν την «ιερή γη του Αλλάχ». Η Ιερουσαλήμ, που είναι η ιερή κατεξοχήν ιουδαϊκή πόλη, δίνει πλήρη ελευθερία και στις τρεις μεγάλες θρησκείες, Χριστιανισμό, Ισλάμ, Ιουδαϊσμό.
Αν ένας Μουσουλμάνος αλλάξει θρησκεία, γίνει για παράδειγμα Χριστιανός, κινδυνεύει η ζωή του, γιατί έγινε άπιστος, «καφίρ» και προδότης του Αλλάχ. Ο οποιοσδήποτε Μουσουλμάνος, ακόμη και ο ίδιος ο πατέρας του ή ο αδελφός του μπορούν να τον σκοτώσουν, χωρίς καμιά τιμωρία. Κάνουν το θέλημα του Αλλάχ, να τιμωρούν τους άπιστους. Από αυτό καταλαβαίνετε πόσο «ειρηνική θρησκεία» και πόσο ανεκτικό είναι το Ισλάμ.
Καλά, θα μου πείτε και Χριστιανοί έκαναν τα ίδια. Και αυτοί έκαναν σταυροφορίες, «ιερούς πολέμους», φόνους και πάει λέγοντας. Συνεπώς και η χριστιανική θρησκεία δεν είναι καλύτερη από το Ισλάμ. Όχι, Κα Κουναλάκη, εδώ κάνετε ένα ριζικό λάθος. Ούτε ο Χριστός ούτε οι απόστολοι δίδαξαν τέτοια πράγματα. Πάρτε την Αγία Γραφή και διαβάστε. Όσοι «Χριστιανοί» με εισαγωγικά ή χωρίς εισαγωγικά έπραξαν τέτοια πράγματα τα έπραξαν κατά παράβαση και αντίθετα με τις διατάξεις της χριστιανικής πίστης. Ήταν συνεπώς παραβάτες της πίστης τους ως Χριστιανοί. Αντίθετα, οι Μουσουλμάνοι τα έπραξαν σύμφωνα με την πίστη τους. Γιατί αυτά προτρέπει το Κοράνι. Συνεπώς, ας μην εξισώνουμε αντίθετα πράγματα.
Στο τέλος του άρθρου σας αναφέρετε ειρωνικά: «Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το πρόβλημα… της σύγκρουσης των πολιτισμών με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Απλώς αγνοεί τους χιλιάδες Μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα και αναβάλλει διαρκώς την κατασκευή τζαμιού και νεκροταφείου».
Καταλαβαίνω πως υπάρχει ένα κοινωνικό πρόβλημα. Αλλά αυτό το πρόβλημα δε δημιουργήθηκε από την Ελλάδα. Δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους λαθρομετανάστες Μουσουλμάνους. Ποιος τους κάλεσε να έρθουν; Πάντως όχι εμείς οι Έλληνες. Μόνοι τους ήρθαν, για να περνάνε καλύτερα απ’ ό,τι στις χώρες τους. Έ, ας μην κάνουν τώρα σ’ εμάς τη ζωή χειρότερη. Τουλάχιστον θα πρέπει να δείχνουν λίγο ταπείνωση και υπομονή, ωσότου κάποια στιγμή λυθεί το πρόβλημά τους. Και ας μην ξεχνούμε πως τα τζαμιά δυστυχώς έχουν γίνει η σφηκοφωλιές των Ισλαμιστών, και εκεί κάνουν προσηλυτισμό των ιδεών τους και στρατολόγηση οπαδών για τις τρομοκρατικές τους ενέργειες. Αυτό γιατί θέλετε να το αγνοείτε;

Σπύρος Καραλής
Οφθαλμίατρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: